Caritas

Caritas je službeno tijelo Hrvatske biskupske konferencije u cilju širenja solidarnosti i socijalne pravde. Inspiraciju crpi iz Svetog Pisma, tradicije i katoličkog socijalnog nauka te življenog iskustva onih kojima služimo. Nevladina je i neprofitna organizacija.

Prvi Caritas u Hrvatskoj osnovao je blaženi Alojzije Stepinac 1934. godine, a sadašnji ustroj postavljen je 1992. godine. Hrvatski Caritas najveću snagu nalazi u župnim Caritasima. U Hrvatskoj postoji gotovo 1500 župa. Župni Caritasi izuzetno su važni jer omogućuju neposredni kontakt s ljudima, njihovim problemima i nevoljama što je najbolja prevencija socijalnim problemima i najučinkovitiji način edukacije lokalne zajednice.

Plan Hrvatskog Caritasa je, u suradnji s 14 biskupijskih Caritasa uspostaviti dobro razvijenu mrežu župnih Caritasa koji mogu djelovati unutar župe i lokalne zajednice za potrebe siromašnih, obespravljenih i onih koji traže utočište.

Caritas župe svetog Ivana Krstitelja osnovan je u svibnju 2003. godine. Od tada do danas župni Caritas pomogao je mnogim obiteljima na području naše župe ali i šire te mnogim dječjim domovima i domovima za stare i nemoćne. Pomogli su najviše zahvaljujući donacijama drugih ljudi, koji daruju svoju odjeću i obuću ili materijalno pomažu rad Caritasa. U vrijeme Božića i Uskrsa, Caritas pomaže više od 50 obitelji u namirnicama i hrani. Volonteri Caritasa jedni su od suosnivača udruge Srce. Također, članovi Caritasa pomažu u organizaciji susreta starijih župljana za blagdan Gospe Lurdske tj. Svjetski dan bolesnika. Radosno pozivaju sve Vas, da im se pridružite i zajedno pomognete svima koji su u potrebi.

SUSRET ČLANOVA CARITASA: UTORKOM od 18 – 20 SATI U NJIHOVIM PROSTORIJAMA.

Raspored bogoslužja

Sv. Mise nedjeljom
8:00, 9:30; 11:00 i 18:00 sati
Sv. Mise radnim danom
7:30 i 18:00 sati
***

Klanjanje pred Presvetim
četvrtkom nakon večernje Mise

Krunica svaki dan prije večernje Mise

***
Ispovijed

nedjelja - za vrijeme svih Misa

petkom - prije večernje Mise

Župni ured

Utorak - petak
9:00 - 11:00 i 15:00 - 17:00 sati
Subota
9:00 - 11:00 sati

Župni caritas

Utorak
18:00 - 20:00 sati