Ministranti

Ministrant je pozvan da u župnoj zajednici služi s određenom zadaćom, kako i sam naziv službe govori.
Latinska riječ ministrare znači služiti. Kao što ministri u državi služe na dobro svih građana tako je i ministrant službenik oltara, sudionik bogoslužja. Biti u posebnoj blizini Božjoj nije samo posebna čast nego je to i odgovornost.
Sveta misa je najuzvišenija molitva koju vjernici mogu prinijeti Bogu. Zato se od poslužitelja oltara očekuje posebna pozornost i sabranost.
Tvoje vladanje treba vjernike poticati na molitvu, nikako ne bi bilo u redu da svojim ponašanjem i držanjem na bilo koji način ometaš svećenika ili vjernike.

Ministrantsko odijelo ne želi samo uljepšati tebe kao osobu, već želi obogatiti liturgiju. Uredno odjeven ministrant, uz svečano i ozbiljno ponašanje, je ukras liturgije.
Kao što brižno ukrašavamo oltar cvijećem i svijećama, tako si ti isto hvalospjev bogoslužja samom Bogu.
Zaštitnik ministranata je sv. Tarzicije, zato što je svoj život položio za Krista noseći Sv. Pričest kršćanima u zatvoru.

Molitva za ministrante prije svete mise
Bože, ti divnim redom dijeliš službe anđelima. Daj da i ja kod ove Svete Mise služim tvom žrtveniku poput anđela: radosno, pobožno i pažljivo. Svi sveci i svetice Božje, a posebno sveti ministranti molite za mene.

Molitva poslije svete mise
Isuse, blagoslovi mene i sve moje prijatelje ministrante. Probudi u nama i u mnogim dječacima klicu duhovnog zvanja. Ako pak mene zoveš, daj mi snage da ti kažem: «Evo me»!

Ministranti imaju susret subotom u 13 sati u vjeronaučnoj dvorani.

Raspored bogoslužja

Sv. Mise nedjeljom
8:00, 9:30; 11:00 i 18:00 sati
Sv. Mise radnim danom
7:30 i 18:00 sati
***

Klanjanje pred Presvetim
četvrtkom nakon večernje Mise

Krunica svaki dan prije večernje Mise

***
Ispovijed

nedjelja - za vrijeme svih Misa

petkom - prije večernje Mise

Župni ured

Utorak - petak
9:00 - 11:00 i 15:00 - 17:00 sati
Subota
9:00 - 11:00 sati

Župni caritas

Utorak
18:00 - 20:00 sati