Obiteljska zajednica

Zašto Obiteljska zajednica?

Zašto bi na župi trebala postojati?

Zašto biti član takve zajednice?

Živeći u ovom našem, često teškom, izazovnom, nesigurnom vremenu; kada se mnoge stvari, vrijednosti i stavovi dovode u pitanje, jedno je sigurno: obitelj je temeljna stanica života; jezgra iz koje se život rađa, razvija i širi. Kažu da je obitelj prva i najvažnija škola života i da nikakva odgojno – obrazovna ustanova, nikakav pedagog ni psiholog ne mogu zamijeniti ono što čovjek sluša, gleda i uči u obitelji.

Kršćanska se obitelj danas nalazi pred brojnim izazovima: kako sačuvati i na djecu prenijeti kršćanske vrijednosti – vjeru, istinu, odgovornost, pravdu, nadu, ljubav; kako se nositi sa sve većom izloženošću medijima i njihovim utjecajem na odgoj naše djece; kako u obitelji čuvati i razvijati duh molitve i pobožnosti; kako pronaći dragocjeno vrijeme za razgovor i igru s djetetom ali i za samoga sebe, kad stalno govorimo kako „nemamo vremena“!?

Obiteljska zajednica ne daje gotove odgovore na ova pitanja i ne nudi recepte za sretan brak i skladnu obitelj, već je njezin cilj povezivanje obitelji unutar župe kroz međusobno upoznavanje i druženje, međusobno pomaganje vlastitim životnim i vjerskim iskustvom u izgrađivanju kvalitetnijeg obiteljskog života; promicanje kršćanskih vrednota u braku i obitelji. Kroz razgovor, molitvu, smijeh, igru, pokoji zajednički izlet, želimo jedni drugima biti pomoć i potpora kako ustrajati, odgajati i živjeti u nadi , vjeri i ljubavi po u uzoru kako je to činila Sveta Nazaretska Obitelj.

U našoj župi Obiteljska zajednica počela se okupljati na poticaj župnika, Vlade Bogdana, u jesen 2015. Obiteljska zajednica ima susrete svake posljednje nedjelje u mjesecu, nakon večernje Sv. Mise.

Pridružite nam se!

Raspored bogoslužja

Sv. Mise nedjeljom
8:00, 9:30; 11:00 i 18:00 sati
Sv. Mise radnim danom
7:30 i 18:00 sati
***

Klanjanje pred Presvetim
četvrtkom nakon večernje Mise

Krunica svaki dan prije večernje Mise

***
Ispovijed

nedjelja - za vrijeme svih Misa

petkom - prije večernje Mise

Župni ured

Utorak - petak
9:00 - 11:00 i 15:00 - 17:00 sati
Subota
9:00 - 11:00 sati

Župni caritas

Utorak
18:00 - 20:00 sati