Schoenstattska obitelj

Svećenik, otac J. Kentenich utemeljio je pokret 1914. u maloj crkvici, posvećenoj sv. Mihovilu, u mjestu Schőnstatt u Njemačkoj. Ta mala crkvica u kojoj je pročitana povelja osnutka, danas se naziva PRASVETIŠTE. Ona je danas i izvor i simbol schönstattske duhovnosti.
Kopije slika Majke Božje iz te male crkvice počinju se širiti po župama i domovima u Njemačkoj. Nakon Drugog svjetskog rata po svim zbivanjima vezana uz pokret, utemeljitelj ga prepoznaje kao djelo Božje Providnosti i od tada pokret se vrlo brzo širi izvan Njemačke, na druge zemlje i kontinente. U mnogim zemljama, po uzoru na PRASVETIŠTE grade se „Filijalna svetišta“. Na taj način je do danas nastalo 180 identično izgrađenih svetišta diljem svijeta.
Osim Filijalnih, postoje još Hodočasnička, Župna i Kućna svetišta, zatim razni Instituti, Međunarodne federacije i razne Lige.

U našoj je zemlji Schönstattski pokret prisutan od 1998. godine. Pokret u Hrvatskoj izdaje i svoj bilten „Pismo Saveza“, a na Radio Mariji svake subote emitira se emisija, Schönstatt to sam ja.
Spona i tajna svih oblika Schonstattske duhovnosti je Savez ljubavi sa Majkom Triput Divnom.
Schönstattska duhovnost Saveza Ljubavi i Zajednica pokušavaju sa svojom karizmom osobne povezanosti sa Majkom Triput Divnom djelovati protiv negativnih pojava vremena i društva u kojem živimo.

Misao vodilja schönstattske duhovnosti je: "ništa bez Tebe – ništa bez mene".
Traži se vjera i suradnja. Ona je zaista naša brižna Majka, a mi moramo vjerovati da nam želi i može pomoći, da može i naše zamršene obiteljske i osobne situacije privesti kraju.
Dirljiva su i mnogobrojna svjedočanstva članova pojedinih obitelji od kada se mole i primaju Hodočasničku Gospu. Stvarno Majka Božja danas djeluje na različite načine.

Raspored bogoslužja

Sv. Mise nedjeljom
8:00, 9:30; 11:00 i 18:00 sati
Sv. Mise radnim danom
7:30 i 18:00 sati
***

Klanjanje pred Presvetim
četvrtkom nakon večernje Mise

Krunica svaki dan prije večernje Mise

***
Ispovijed

nedjelja - za vrijeme svih Misa

petkom - prije večernje Mise

Župni ured

Utorak - petak
9:00 - 11:00 i 15:00 - 17:00 sati
Subota
9:00 - 11:00 sati

Župni caritas

Utorak
18:00 - 20:00 sati