3. NACIONALNI SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI
20 Rujan 2018.

OBITELJ - IZVOR ŽIVOTA I RADOSTI

Pod tim je geslom u Solinu održan 3. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji na kojemu je sudjelovalo i nekoliko obitelji iz naše župe.

Na prekrasnoj Gospinoj livadi, kod svetišta Gospe od Otoka (najstarijeg marijanskog svetišta u Hrvatskoj), okupilo se mnoštvo hodočasnika sa svih strana Lijepe naše. U 9 sati započeo je molitveni program, a u 10 sati Sv. Misa koju je, u zajedništvu s gotovo svim hrvatskim biskupima, predvodio splitsko – makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. U propovijedi, nadbiskup je naglasio važnost poimanja obitelji kao zajednice muškarca i žene i kao prirodne zajednice iz koje raste i razvija se novi život. Zajednice u kojoj se prvo uči slobodi, vjeri, istini i pravdi. Zaključio je da je obitelj i dijagnoza i terapija našeg društva i sve nas potaknuo na zauzetije čuvanje obiteljskih vrijednosti.

Nakon Sv. Mise na istom je prostoru pripremljen vrlo lijep glazbeni program u kojem su nas izvedbom poznatih i manje poznatih duhovnih pjesama, oduševili: klapa sv. Juraj hrvatske ratne mornarice, zborovi „Emanuel“ i „Mihovil“ i mnogi drugi. Uz grah, slastice i voće kojim su nas obilno počastili domaćini, uživali smo u dalmatinskom suncu, uz šum rijeke Jadro i zvukove duhovne glazbe.

Bio je to prekrasan dan zajedništva, susreta, dijeljenja, razmjene mišljenja, napornog puta: svega onoga što obiteljski život zapravo i jest.

Za tri godine zakazan je novi, 4. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, u Ludbregu. Vidimo se!!!

Galerija


Raspored bogoslužja

Sv. Mise nedjeljom
8:00, 9:30; 11:00 i 18:00 sati
Sv. Mise radnim danom
7:30 i 18:00 sati
***

Klanjanje pred Presvetim
četvrtkom nakon večernje Mise

Krunica svaki dan prije večernje Mise

***
Ispovijed

nedjelja - za vrijeme svih Misa

petkom - prije večernje Mise

Župni ured

Utorak - petak
9:00 - 11:00 i 15:00 - 17:00 sati
Subota
9:00 - 11:00 sati

Župni caritas

Utorak
18:00 - 20:00 sati