NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA - USKRS
11 Travanj 2020.

Evanđelje: Iv 20, 1-9

Trebalo je da Isus ustane od mrvih.

 

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu

 

Prvog dana u tjednu rano ujutro, još za mraka, dođe Marija Magdalena na grob i opazi da je kamen s groba dignut. Otrči stoga i dođe k Šimunu Petru i drugom učeniku, kojega je Isus ljubio, pa im reče: »Uzeše Gospodina iz groba i ne znamo gdje ga staviše.«

Uputiše se onda Petar i onaj drugi učenik i dođoše na grob. Trčahu obojica zajedno, ali onaj drugi učenik prestignu Petra i stiže prvi na grob. Sagne se i opazi povoje gdje leže, ali ne uđe. Uto dođe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda povoje gdje leže i ubrus koji bijaše na glavi Isusovoj, ali nije bio uz povoje, nego napose svijen na jednome mjestu.

Tada uđe i onaj drugi učenik koji prvi stiže na grob i vidje i povjerova. Jer oni još ne upoznaše Pisma da Isus treba da ustane od mrtvih.

 

Riječ Gospodnja.

 

 

Dragi župljani,

Proslavljamo Nedjelju uskrsnuća Gospodinova – Uskrs. Ove godine slavlje Uskrsa za nas vjernike je u mnogo čemu drugačije, mogli bismo reći i pomalo čudno. Crkve su prazne, a vjernici kod kuće. Mogli bismo se čak i osjećati kao da nam je naše najveće slavlje oduzeto. Ipak, na uskrsno jutro i Marija Magdalena, pred praznim grobom, osjećala se čudno te je i rekla: »Uzeše Gospodina iz groba i ne znamo gdje ga staviše.«

Crkve su prazne, ali prazan je i grob Isusov! Ostali su samo povoji i ubrus, te začuđeni učenici pred tim prizorom. Taj prazan grob nagoviještaj je one radosti koja tek slijedi u susretu učenika s uskrslim Gospodinom.

Braćo i sestre, dok razmišljamo o praznim crkvama, sjetimo se i praznog groba. Neka nam ta praznina bude poticaj da u svojim obiteljima oživimo jedni za druge, a potom s još većim žarom nakon praznog groba pohitimo u susret uskrslom Gospodinu.

 

 

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

 

                                                                                  Vlado Bogdan, župnik

                                                                                  Franjo Faltak, župni vikar

Raspored bogoslužja

Sv. Mise nedjeljom
8:00, 9:30; 11:00 i 18:00 sati
Sv. Mise radnim danom
7:30 i 18:00 sati
***

Klanjanje pred Presvetim
četvrtkom nakon večernje Mise

Krunica svaki dan prije večernje Mise

***
Ispovijed

nedjelja - za vrijeme svih Misa

petkom - prije večernje Mise

Župni ured

Utorak - petak
9:00 - 11:00 i 15:00 - 17:00 sati
Subota
9:00 - 11:00 sati

Župni caritas

Utorak
18:00 - 20:00 sati