SUSRET MLADIH U NOVOJ RAČI
15 Kolovoz 2014.
Desetero mladih naše župe 14. i 15. kolovoza sudjelovalo je na Drugom susretu mladih Bjelovarsko-križevačke biskupije u Novoj Rači.
Nova Rača je naše biskupijsko marijansko svetište, a župa se prvi puta spominje već u 13. stoljeću.
Po dolasku u Novu Raču bili smo smješteni u sportsku dvoranu, gdje su nam se ubrzo pridružili mladi iz ostalih župa naše Biskupije koji su pješačili iz Bjelovara.
Prva točka našeg zajedničkog programa bila je kateheza koju je na temu ovogodišnjeg gesla održao biskup mons. dr. Vjekoslav Huzjak.
Geslo susreta bila je rečenica iz Matejevog Evanđelja: „Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko!“ (Mt 5, 3).
Biskup je istaknuo da je siromašan duhom onaj koji pravedno vrednuje stvari i svijet oko sebe, da biti blažen znači živjeti i razmišljati o Bogu te da smo poslani u ovaj svijet kako bismo ga posvećivali. Večernju svetu Misu predvodio je vlč. Zoran Grgić – Grga, župnik župe sv. Vida u Vrbovcu i Povjerenik za mlade naše Biskupije.
U 23 sata započelo je cjelonoćno klanjanje pred Presvetim u kojem su se mladi izmjenjivali sve do jutarnjih sati.

Sljedećeg jutra svi mladi su sudjelovali na prvom Saboru mladih na kojem su predstavljene buduće aktivnosti na četiri razine:

svjetskoj (pripreme za Svjetski dan mladih u Poljskoj 2016. godine),
hrvatskoj (pripreme za Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru 2017. godine) te događaji na biskupijskoj i župnoj razini.
Predstavljena je ideja da se osnuje Sabor mladih u kojem će biti po dva predstavnika iz svake župe, a sastajat će se nekoliko puta godišnje.
Također, mladi iz svih župa Biskupije pozvani su moliti za mlade svojih župa svaki dan u 22:00 sata.
Svetu Misu na blagdan Velike Gospe na otvorenom je predvodio mons. dr. Vjekoslav Huzjak.
Nakon svete Mise i ručka pozdravili smo se i krenuli svojim kućama obogaćeni novim prijateljstvima i iskustvima sa zajedništvom u Isusu.  

Svi prijedlozi i pitanja koje mladi imaju su dobrodošli i mogu se poslati putem e-mail adrese: mladibjkz@gmail.com ili putem Facebook profila Mladi BjKz.


Raspored bogoslužja

Sv. Mise nedjeljom
8:00, 9:30; 11:00 i 18:00 sati
Sv. Mise radnim danom
7:30 i 18:00 sati
***

Klanjanje pred Presvetim
četvrtkom nakon večernje Mise

Krunica svaki dan prije večernje Mise

***
Ispovijed

nedjelja - za vrijeme svih Misa

petkom - prije večernje Mise

Župni ured

Utorak - petak
9:00 - 11:00 i 15:00 - 17:00 sati
Subota
9:00 - 11:00 sati

Župni caritas

Utorak
18:00 - 20:00 sati