DAN OBITELJI BJELOVARSKO - KRIŽEVAČKE BISKUPIJE
27 Rujan 2014.
Pod geslom „Obitelj – budućnost Crkve i naroda“ u subotu, 27. rujna 2014., održan je u Bjelovaru prvi Dan obitelji Bjelovarsko - križevačke biskupije.
Cilj susreta bio je okupiti predstavnike obitelji iz svih dekanata naše Biskupije i potaknuti na stvaranje obiteljskih zajednica na našim župama.
Obiteljske zajednice trebale bi poticati kršćanske obitelji na življenje kršćanskih vrednota, odgajanje djece u skladu s tim vrednotama, međusobnu razmjenu stavova i iskustava o bračnoj i obiteljskoj svakodnevnici koju svi zajedno a opet svaki za sebe živimo.

Središnji dio proslave Dana obitelji, svakako je bila sveta Misa koju je u bjelovarskoj katedrali sv. Terezije Avilske predvodio naš biskup, mons. dr. Vjekoslav Huzjak.
U vrlo lijepoj i nadahnutoj propovjedi, biskup je posebno naglasio kako je obitelj subjekt društva, nosilac svih važnih društvenih aktivnosti i promjena, pa i gospodarskog oporavka i rasta. Zadovoljna, sigurna i radosna obitelj širi svoje zadovoljstvo, sigurnost i radost na društvo u kojem živi. Istaknuo je i vrijednost kršćanskog braka kao jedinstvene i za odgoj djece nezamjenjive zajednice. Samo dijete koje je doživjelo prihvaćanje, ljubav, davanje i žrtvu – sve ono što podrazumijeva život u zdravoj i sigurnoj obitelji, sposobno je u budućnosti zasnovati takvu obitelj.

Nakon zajedničkog ručka svih sudionika, gospođa Željka Markić održala je životno i sadržajno predavanje o izazovima, radostima i teškoćama života u bračnoj i obiteljskoj zajednici. Vrlo zanimljiv i poticajan susret koji je na jednom mjestu okupio različite ljude ali opet vrlo slične i povezane istim Duhom, koje veže vjera i zajednička želja da svijetu u kojem žive svjedoče i prenose vječne vrijednosti: zajedništvo muškarca i žene u braku, djeca kao plod bračne ljubavi, obitelj – jedina zajednica u kojoj čovjek pojedinac može sebe do kraja ostvariti.
Raspored bogoslužja

Sv. Mise nedjeljom
8:00, 9:30; 11:00 i 18:00 sati
Sv. Mise radnim danom
7:30 i 18:00 sati
***

Klanjanje pred Presvetim
četvrtkom nakon večernje Mise

Krunica svaki dan prije večernje Mise

***
Ispovijed

nedjelja - za vrijeme svih Misa

petkom - prije večernje Mise

Župni ured

Utorak - petak
9:00 - 11:00 i 15:00 - 17:00 sati
Subota
9:00 - 11:00 sati

Župni caritas

Utorak
18:00 - 20:00 sati