HOLYWIN U VRBOVCU
01 Studeni 2014.
Ove se godine Holywin održao u više župa naše Biskupije, među ostalima i u župi sv. Vida u Vrbovcu.
Devetero mladih naše župe zajedno s kapelanom sudjelovalo je u programu.

Holywin je bdijenje uoči svetkovine Svih svetih, koje obuhvaća slavlje svete Mise, prigodnu katehezu, igrokaz s prikazom života nekog sveca i klanjanje.  

Na početku programa, povjerenik za mlade naše Biskupije, vlč. Zoran Grgić, pozdravio je sve prisutne i zaželio im dobrodošlicu.
Tada je vlč. Tomislav Rogić održao predavanje o povijesti nastanka sabora katoličke mladeži Gospićko-senjske biskupije. 
Nakon toga je voditeljica Ureda HBK za mlade predstavila Vodič kroz bioetiku za mlade i pozvala mlade da o ovoj temi razgovaraju posebno sa svojim vršnjacima.
Također je predstavila Božićnu akciju ´za 1000 radosti 2014.´ Hrvatskog Caritasa, kojom je pozvala mlade da se uključe u dobrotvornu akciju.

Povjerenik za obitelj, vlč. Milan Kerš pozvao je mlade da se uključe kao voloteri u pripremu za drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se u travnju 2015. održati u Rijeci.


Sveto misno slavlje u 18.00 sati  predvodio je vlč. Rogić u koncelebraciji s povjerenikom za mlade i ostalim svećenicima. 
Program se nakon svete Mise nastavio u dvorani pučkog otvorenog učilišta gdje su mladi izveli predstavu ''Brat magarac'', u kojoj su prikazali scene iz života sv. Franje Asiškog.
Nakon toga slijedilo je druženje u dvorani pastoralnog centra i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu u župnoj crkvi.

Raspored bogoslužja

Sv. Mise nedjeljom
8:00, 9:30; 11:00 i 18:00 sati
Sv. Mise radnim danom
7:30 i 18:00 sati
***

Klanjanje pred Presvetim
četvrtkom nakon večernje Mise

Krunica svaki dan prije večernje Mise

***
Ispovijed

nedjelja - za vrijeme svih Misa

petkom - prije večernje Mise

Župni ured

Utorak - petak
9:00 - 11:00 i 15:00 - 17:00 sati
Subota
9:00 - 11:00 sati

Župni caritas

Utorak
18:00 - 20:00 sati