GRAD - TO STE VI
15 Studeni 2014.
U subotu, 15. studenog, u našoj župnoj crkvi održana je akademija u spomen na 23. godišnjicu borbe za obranu Vukovara od agresora.
Akademija je započela pjevanjem himne - Lijepa naša domovino, koju je predvodio zbor mladih Santo pod vodstvom gospođe Kristine Benčić.
Zatim nam se obratio župnik vlč. Vlado Bogdan, koji je progovorio o događajima i prikrivenoj agresiji koja je prethodila objavi rata samostalnoj republici Hrvatskoj.
Vlč. Bogdan iznio je svoje svjedočanstvo jer je 1991. g. bio župnik u ratom zahvaćenoj Glini.
Nakon toga gledali smo kratki film o Domovinskom ratu.
Kroz program uz prigodni tekst kojeg je čitala Ivana Fijačko, prisjetili smo se događaja u 87 dana opsade grada Vukovara.
Svakodnevnog granatiranja grada, naših hrabrih branitelja koji su se odupirali snažnijoj vojnoj sili i teškog stanja u vukovarskoj bolnici, koja je bila pretrpana nedužnim žrtvama rata, granatirana suprotno svim konvencijama i iz koje su ranjenici odvezeni na Ovčaru gdje su i pogubljeni.
Petra Brcković pročitala je Priču o gradu, Siniše Glavaševića, hrabrog glasa radija Vukovar.
Za kraj akademije poslušali smo audio zapis propovijedi kardinala Kuharića izrečene na Mariji Bistrici u kojoj nas poziva na kršćansku ljubav prema onima koji nama nanose zlo, jer to je Evanđelje i to je zalog naše pobjede da ne postanemo žrtve zloga.
Zatim smo pred crkvom, kod križa zapalili lampaše za poginule branitelje i sve žrtve Domovinskog rata te pjesmom i molitvom zahvalili za njihovu najveću žrtvu kojom su nama dali slobodu koju smo pozvani cijeniti.  Raspored bogoslužja

Sv. Mise nedjeljom
8:00, 9:30; 11:00 i 18:00 sati
Sv. Mise radnim danom
7:30 i 18:00 sati
***

Klanjanje pred Presvetim
četvrtkom nakon večernje Mise

Krunica svaki dan prije večernje Mise

***
Ispovijed

nedjelja - za vrijeme svih Misa

petkom - prije večernje Mise

Župni ured

Utorak - petak
9:00 - 11:00 i 15:00 - 17:00 sati
Subota
9:00 - 11:00 sati

Župni caritas

Utorak
18:00 - 20:00 sati