HODOČAŠĆE U KATEDRALU
23 Veljača 2015.

Kao pripravu za proslavu 5. obljetnice uspostave Bjelovarsko - križevačke biskupije 20. ožujka, i sa željom da se ojača crkveno zajedništvo vjernika sa središtem Biskupije, organizirana su hodočašća u bjelovarsku katedralu po dekanatima. 

Naš zelinski dekanat hodočastio je u nedjelju 22. veljače u bjelovarsku katedralu sv. Terezije Avilske a nakon toga i u Čazmu, u crkvu sv. Marije Magdalene. Na hodočašću su sudjelovali članovi oba zbora naše župe i članovi obiteljske zajednice.

Prije svete Mise u katedrali mogli smo pristupiti sakramentu ispovijedi, a upriličen je i prigodni program koji se sastojao od prezentacije i govora o Crkvi, njenom poslanju i hijerarhijskom zajedništvu te o ustrojstvu Bjelovarsko - križevačke biskupije. 

Svetu Misu predvodio je biskup mons. dr. Vjekoslav Huzjak koji je u uvodnoj riječi srdačno pozdravio sve prisutne te protumačio smisao hodočašća u katedralu. Istaknuo je kako su ti susreti prigoda da vjernici Bjelovarsko - križevačke biskupije bolje upoznaju svoju katedralu i prodube zajedništvo sa svojim biskupom. U propovijedi, Biskup je istaknuo važnost Crkve i obitelji kao zajednice.

Na Svetoj Misi sudjelovalo je oko 400 vjernika iz cijelog zelinskog dekanata, a naš župni mješoviti zbor ''Krstitelj'' svojim pjevanjem animirao je Misno slavlje.

Poslije Mise je uslijedio zajednički ručak, a nakon toga sudjelovali smo na klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, kojeg su animirali zborovi naše župe.

Zatim smo se uputili u Čazmu u crkvu sv. Marije Magdalene, gdje nas je dočekao župnik vlč. Dubravko Lauš te ispričao o povijesti župe i crkve. U Čazmi smo sudjelovali u pobožnosti križnoga puta koju su predvodili župnici cijelog dekanata, a postaje su čitali vjernici iz svake župe.

Nakon pobožnosti križnog puta krenuli smo prema svojim župama.

Hodočašće u Bjelovar i Čazmu bilo je lijepo iskustvo. Imali smo priliku bolje upoznati sjedište naše Biskupije i gradove Bjelovar i Čazmu pa i vjernike drugih župa naše mlade Biskupije.

Raspored bogoslužja

Sv. Mise nedjeljom
8:00, 9:30; 11:00 i 18:00 sati
Sv. Mise radnim danom
7:30 i 18:00 sati
***

Klanjanje pred Presvetim
četvrtkom nakon večernje Mise

Krunica svaki dan prije večernje Mise

***
Ispovijed

nedjelja - za vrijeme svih Misa

petkom - prije večernje Mise

Župni ured

Utorak - petak
9:00 - 11:00 i 15:00 - 17:00 sati
Subota
9:00 - 11:00 sati

Župni caritas

Utorak
18:00 - 20:00 sati