PREDAVANJE OBITELJSKOJ ZAJEDNICI
01 Lipanj 2015.

U nedjelju 31. svibnja, nakon večernje sv. Mise, u našoj župnoj crkvi predavanje Obiteljskoj zajednici i ostalim okupljenim župljanima održao je otac dominikanac Kristijan Rajič. Tema predavanja bila je: Kako motivirati djecu i mlade da redovito pohađaju sv. Misu.

Naravno da jednostavnog recepta nema, ali naglašena je važnost roditeljskog pozitivnog primjera i osobnog svjedočenja. Dobro je djecu od malih nogu dovoditi u crkvu; dozvoliti im „dozu nemira“, biti tolerantan prema njihovoj nepažnji, ponekad i ometanju. Opominjati, poticati, poučavati. Malu djecu obavezno dovoditi naprijed, da vide što se događa kod oltara. Odbijanje pohađanja Sv. Mise češće je u pubertetu i adolescentskoj dobi. I tu se roditeljima preporuča strpljivost, mudrost i svakako ustrajna molitva za svoju djecu. Prisila i argument: “ Moraš“ teško da će dati rezultata.

Predavač se osvrnuo i na položaj i važnost djedova i baka u našim obiteljima; zasebnu ulogu majke i oca kao odgojnih modela, te na poteškoće s kojima se susreću obitelji djece s posebnim potrebama.

Nakon predavanja, nastavili smo druženje i razmjenu iskustava u našoj župnoj dvorani.

Do jeseni, susreti se neće održavati, a nakon toga pozvani ste pridružiti nam se. Vidimo se na susretima Obiteljske zajednice u našoj župi.

                                                                                                                                                                                                            Marina TurčićGalerija


Raspored bogoslužja

Sv. Mise nedjeljom
8:00, 9:30; 11:00 i 18:00 sati
Sv. Mise radnim danom
7:30 i 18:00 sati
***

Klanjanje pred Presvetim
četvrtkom nakon večernje Mise

Krunica svaki dan prije večernje Mise

***
Ispovijed

nedjelja - za vrijeme svih Misa

petkom - prije večernje Mise

Župni ured

Utorak - petak
9:00 - 11:00 i 15:00 - 17:00 sati
Subota
9:00 - 11:00 sati

Župni caritas

Utorak
18:00 - 20:00 sati